Volksfeest voor doortocht Ronde op Tiegemberg

Redactie KW

Zondagmorgen om 10 uur werden de feestelijkheden voor de doortocht van de Ronde van Vlaanderen op Tiegemberg officeel op gang getrokken.

Honderd jaar geleden de eerste Ronde van Vlaanderen, 97 edities en zeven keer Tiegemberg. Reden genoeg voor het nieuwe gemeentebestuur om een feest te bouwen samen met vijftien Tiegemse verenigingen. Vanaf 10 uur was het heel druk op den Tieg. Standjes bouwen terwijl ere-burgemeester Godfried Vande Meulebroeke de feestelijkheden voor open kon verklaren. Zichbaar genietend van het feest op zijn berg, net als de duizenden die nadien afzakten naar het eerste opwarmertje van de Ronde.

Burgemeester op rollen

Burgemeester Claude Van Marcke, in een ongebruikelijk outfit, blauw-rood, gaf het voorbeeld en reed in één minuut zevenhonderd meter op rollen. Niet stilzittend maar als een echte Flandrien, met de bek wijd open gesperd en de tong op de kin. Enkele waaghalsen konden hem aftroeven, onder andere David Dermaut van de Yvegemse Chiro. Hij werd dan ook uitgebreid toegejuicht door zijn collega’s.

(WD, foto’s WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.