Volgend jaar vierde editie en geen sabbatjaar voor The Crystal Ship in Oostende

Voor de lopende editie van The Crystal Ship werd onder meer sporthal De Spuikom beschilderd. © HH
Redactie KW

Het Oostendse street art-festival The Crystal Ship krijgt in 2019 een vierde editie. Aanvankelijk was er een sabbatjaar gepland, maar Toerisme Oostende wil het succes niet loslaten.

Sinds de paasvakantie loopt de derde editie van The Crystal Ship, waarbij internationaal gerenommeerde street art-kunstenaars Oostendse gevels versieren met soms gigantische schilderijen. In totaal telt de stad al 57 grote werken, naast een hele reeks kleinere. En er is goed nieuws voor de fans: volgend jaar komt er een vierde editie.

Aanvankelijk was gepland om The Crystal Ship tweejaarlijks te organiseren, maar door het grote succes kwam er vorig jaar al een tweede editie en dit jaar dus een derde. The Crystal Ship is één van de zaken waar aan de balie van Toerisme Oostende het meest naar gevraagd wordt. Sinds de start in april kwamen er al 180.000 bezoekers.

“Niet loslaten”

Bij de aankondiging in februari werd nog gezegd dat 2019 een sabbatjaar zou worden, om dan vanaf 2020 tweejaarlijks uit te pakken met nieuwe schilderijen voor het street art-festival. Maar bij de evaluatie van de Oostendse zomer deze week raakte bekend dat er volgend jaar toch een vierde editie komt.

“We vreesden geen muren meer te vinden, maar na een grondige zoektocht hebben we er toch weer een heel pak gevonden“, luidt het bij Toerisme. “Zolang we muren, artiesten en bezoekers hebben, willen we The Crystal Ship niet loslaten. Oostende is van nul kunnen starten met street art en heeft nu echt een imago opgebouwd.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier