Voetbalveld Snaaskerke herstelt na vernieling

Redactie KW

Het zal zeker nog twee maanden duren voor het voetbalveld van Snaaskerke volledig hersteld is. Dan moet de randinfrastrructuur nog aangebracht worden, zodat SK Snaaskerke pas volgend jaar op haar nieuwe terrein zal kunnen voetballen. Het was een boze landbouwer die het voetbalterrein een tijdje geleden zwaar beschadigde met een landbouwvoertuig. Het veld herstelt nu van de vernielingen.

Het nieuwe voetbalterrein van SK Snaaskerke oogt bespeelbaar, maar schijn bedriegt. Grasmatten verdoezelen de schade die een boze landbouwer met een ploeg aanrichtte. “Die grasmatten die in de vernielde stroken liggen moeten nog aanpakken”, zegt Peter Carrewyn van SK Snaaskerke. “Je ziet ook dat er sproeiers staan zodat ze niet zouden uitdrogen. Daarna moet het veld nog eens bewerkt worden. Het zal nog tot half of eind november duren voor het weer bespeelbaar is”.

Maar dan is er nog de neutrale zone en de verlichting die in orde gebracht moeten worden en de Belgische voetbalbond moet het dan ook nog keuren. SK Snaaskerke had een extra terrein nodig om haar dertien ploegen te laten voetballen. Toen het tweede terrein zo goed als klaar was, ging een landbouwer het te lijf omdat hij niet kon verkroppen dat zijn familie de grond had verkocht aan de gemeente. Dat Snaaskerke nu enkel op het oude terrein kan spelen zorgt voor problemen.

Dank aan tegenstander

“Zo moesten we vorige week zaterdag zeven matchen spelen in de voormiddag op één terrein. Dat was onmogelijk. Zonder de hulp van de tegenstander zouden wij forfait hebben moeten geven. Ze zijn zo vrij geweest om de match uit te stellen tot over de middag wat niet gebruikelijk is. We danken Oudenburg daarvoor anders was dat een klein sportief dramaatje geworden”, klinkt het bij SK Snaaskerke.

Snaaskerke stipt nu 1 april, de derby tegen Gistel aan als de officiële aftrap op het nieuwe veld. (KB)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier