Voetballers SK Oostnieuwkerke onwel tijdens training door dampen giftig product

Redactie KW

De dinsdagtraining van het eerste voetbalelftal en de beloften van SK Oostnieuwkerke werd op 8 september stilgelegd. De voetballers hadden last van prikkende ogen en de training kon onmogelijk voortgezet worden. De spelers werden onwel door dampen die vrijkwamen van bij een nabijgelegen tuinbouwbedrijf. De Oostnieuwkerkse huisdokter controleerde de spelers na de training, maar geen enkele voetballer liep blijvende schade op.

„Nadat we tien minuten bezig waren kregen enkele van mijn spelers last van prikkende ogen”, vertelt de coach die ondertussen al vijf jaar trainer is. „Geleidelijk aan kregen meer en meer spelers een irriterend gevoel aan hun ogen. Naast het ongemakkelijk gevoel aan de ogen, rook de voetbalploeg ook hoe dampen zich over het voetbalveld verspreidden.”

De irriterende dampen kwamen van het tuinbouwbedrijf dat vlakbij het duiveltjesveld van SK Oostnieuwkerke gelegen is. De tuinbouwer had vermoedelijk bepaalde stoffen gebruikt om zijn serres te ontsmetten.

Burgemeester Josiane Lowie is echtergeneigd het voorval te relativeren. „Dit is een incidentje, het gaat hier niet om een vete”, benadrukt ze. Maar moet er niet bekeken worden of het om een gevaarlijk product ging, gezien er ook soms kinderen spelen? „Ik heb begrepen dat de landbouwer ook zelf problemen ondervonden heeft met dat product, ik denk dus niet dat hij het nog eens zal gebruiken”, stelt Josiane Lowie gerust.

Toch gewonnen

Het voorval met de giftige stoffen heeft overigens geen gevolgen gehad op de sportieve prestaties van de Oostnieuwkerkse voetbalploeg. De beloften speelden vrijdag hun wedstrijd tegen Deerlijk en na een spannende wedstrijd wonnen de blauw-witten met 3-2. De eerste ploeg van SKO stond zondag voor de zware verplaatsing naar Blankenberge. De kustjongens wisten echter geen raad met de bezoekers: Oostnieuwkerke won overtuigend met 2-4.

Landbouwer Rik Verbrugghe en zijn echtgenote wensten niet te reageren op het voorval. (Bert Feys)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 18 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier