Voedselcontrole Meense winkels: 93 waarschuwingen en 4 pv’s

Redactie KW

Twee slagers, een restaurantuitbater en een superette kregen bij een aangekondigde voedselcontrole in Menen een proces-verbaal voor onvoldoende hygiëne. Het voedselagentschap controleerde alle voedings- en distributiezaken in Menen. Geen enkele zaak moest dicht.

Het Federaal Agenschap voor de Voedselveiligheid heeft van 4 tot 9 april alle voedings- en distributiezaken in Menen gecontroleerd op de voedselveiligheid. Het ging om bakkerijen, slagerijen, restaurants, cafés, viswinkels, marktkramers en groothandelbedrijven. Vier zaken kregen een pv voor onvoldoende hygiëne, 93 andere bedrijven kregen een waarschuwing. Geen enkele zaak werd op last van het agentschap gesloten.

Tekortkomingen

Bijna driekwart van de gecontroleerde zaken was in orde met de voorschriften voor de voedselveiligheid. De belangrijkste tekortkomingen waren gebrek aan reiniging, het ontbreken van een reinigingsplan, geen aparte handenwasbak, rechtstreekse verbinding met de toiletten, gebrekkige interne traceerbaarheid en geen autocontrolesysteem.

(Belga/JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.