Vlasloods in Dentergem vat vuur

Redactie KW

(UPDATE 2)Dinsdagnamiddag brak er brand uit in een vlasloods in de Vijvestraat in Dentergem. De schade bleef beperkt.

De brandweerkorpsen van Tielt en Waregem werden omstreeks 14.30 uur opgeroepen om een brand in een loods van het vlasbedrijf van Patrick Galle in de Vijvestraat in Dentergem te bestrijden. De ongeveer 30 brandweerlieden kregen de vuurhaard redelijk vlot onder controle, maar de schade zou toch aanzienlijk zijn. De oorzaak van de brand zou bij een vlaswerkingsmachine liggen. Enkele gensters zetten vermoedelijk vlaslemen in brand.

Volgens Tielts brandweercommandant Lieven Rijckaert valt de schade nog mee. “Enkele plastic lichtstraten in het dak zijn door de hitte gesmolten en er is ook wat schade aan de vlasverwerkingsmachine, maar al bij al beperkt. Onder andere enkele elektriciteitskabels zijn vernield. Ook een deel van het dak van de loods deelde in de klappen”, stelt hij. Gelukkig was de stockageruimte van de verwerkingsruimte afgescheiden en werd dat gedeelte gevrijwaard.”

In 1996 ging het bedrijf al eens in de vlammen op, nu viel de brand mee. Nu kan het personeel gewoon aan het werk blijven.

(PVH – Foto DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.