Vlaams Belang heeft kritiek op komst Villa Vanthilt naar Ieper

Redactie KW

Vlaams Belang heeft kritiek op de komst van Villa Vanthilt en meent dat het stadsbestuur het programma naar Ieper haalt uit politieke overwegingen. “Het programma zal te veel een klankbord worden waar burgemeesters en schepenen en de politieke vrienden van de VRT en van roodvonker Vanthilt om de haverklap aan bod komen”, klinkt het.

Volgens het Vlaams Belang hebben eerdere gaststeden nare ervaringen opgedaan omdat het kostenplaatje veel hoger ligt dan wat eerst werd voorspeld. “De stad mag bijvoorbeeld ook opdraaien voor de veiligheidsmaatregelen én de verblijfkosten van de ploeg. Het programma zal te veel een klankbord worden waar burgemeesters en schepenen en de politieke vrienden van de VRT en van roodvonker Vanthilt om de haverklap aan bod kwamen, daar waar andere strekkingen weinig kansen krijgen”, aldus het Vlaams Belang. Ook de manier waarop het circus zich wekenlang baas maakt over de Markt en dat allerlei andere initiatieven daardoor verbannen worden naar andere pleinen valt volgens het Belang niet bij iedereen in goede aarde.

Andere oppositiepartijen hebben minder problemen met de komst van de villa. Ives Goudeseune (SP.A) : “Voor de prijs van het programma (zowat 100.000 euro) kan je weliswaar geen ‘villa’ maar wel een sociale woning bouwen,” aldus Ives. “Wie beweert dat Villa Vanthilt naar Ieper werd gehaald uit eigen politiek belang bewijst alleen maar zijn eigen zwakte.” Open-VLD voorzitster Emmily Talpe reageert: “Ik vind het uitstekend dat én het stadsbestuur, én het Centrummanagement én de Horeca de handen in mekaar slaan om Ieper eens op een andere manier bij het grote publiek te brengen. Het moet immers niet altijd het oorlogstoerisme zijn waarmee Ieper in de belangstelling staat.”

(HV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.