Vives steunt elektrische speelgoedwagens voor kinderen met beperking

De vele acties leverden 1.455 euro op. (Foto JVGK)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De Hogeschool Vives schenkt 1.455 euro aan hun project van elektrische speelgoedwagentjes voor kinderen met een mobiliteitsbeperking.

Studenten en collega’s van de campussen van Hogeschool Vives hielden de afgelopen weken allerlei acties voor het goede doel. De opbrengst wordt geschonken aan het Go Baby Go, een project waarbij elektrische speelgoedwagentjes worden aangepast aan de individuele noden van een kind met een mobiliteitsbeperking. “Het is belangrijk dat ieder kind kan bewegen en zich van daaruit ook verder kan ontwikkelen. Aangezien een kind met een mobiliteitsbeperking vaak ontwikkelingskansen mist, hebben verschillende opleidingen binnen Hogeschool Vives de handen in elkaar geslagen en samen met hun internationale collega-docenten van de University of Central Florida (USA) ‘Go Baby Go Belgium by VIVES’ ontwikkeld”, luidt het. Op basis van observatie van het kind en gesprekken met de ouders worden de individuele noden van het kind vastgesteld. Daarmee gaan vervolgens de studenten en docenten van diverse Vives-opleidingen zoals ergotherapie, logopedie, elektronica en ICT aan de slag. Aanpassingen met betrekking tot het zitcomfort en ondersteuning en besturingsmogelijkheden worden uitgevoerd. “Via deze aanpassingen aan het wagentje kan ook elk kind met een mobiliteitsbeperking de wijde wereld verkennen en exploreren.”

Acties waren onder meer een soep- en pannenkoekenverkoop, ontbijt, tombola, bingo tijdens een psychologieles, radio en fotobooth in campus Brugge, een kerstmarkt in campus Kortrijk, 24 uur van RENO in campus Torhout en verkoop van chocolademelk en donuts in campus Roeselare.

(PVH-foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier