Vismijnen Zeebrugge en Oostende zijn nu ‘Vlaamse Visveiling’

Redactie KW

In het Provinciaal Hof in Brugge is de Vlaamse Visveiling voorgesteld. Dat is het bedrijf dat de Zeebrugse Visveiling en de Oostendse Vismijn uitbaat. De Vlaamse overheid is eigenaar van de Oostendse vismijnsite. De Zeebrugse Visveiling en het European Fish Center sloten met die Vlaamse overheid een erfpachtovereenkomst voor 66 jaar voor de exploitatie. Door de twee grootste veilingen samen te brengen kan de nieuwe Vlaamse Visveiling zich meten met de Europese concurrentie.

Met de Vlaamse Visveiling varen Zeebrugge en Oostende op één kompas. Schaalvergroting, meer impact op de markt en efficiënter werken maken dat het nieuwe bedrijf kan meespelen op Europees niveau. De Vlaamse Visveiling is belangrijk om de toekomst van de Vlaamse visserij veilig te stellen.

De Vlaamse Visveiling wil in Oostende hetzelfde concept uitbouwen als in Zeebrugge met een nieuwe vismijn en extra ruimte voor visverwerkende bedrijven. Bovendien komt er één veilsysteem waarop ook de Nieuwpoortse vismijn zal aansluiten. Zo hebben de vishandelaars de mogelijkheid om in alle veilingen te kopen. En ook het personeel hoeft zich geen zorgen te maken.

Maandag vinden in Oostende en Zeebrugge de eerste veilingen plaats onder het nieuwe bedrijf. Bij een beperkte aanvoer wil de nieuwe directie het veilschema aanpassen. Dat betekent dat op bepaalde dagen enkel in Zeebrugge of in Oostende zal geveild worden.

(jv/bv)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier