Vintage Heuvelland brengt wijnroute uit via de gps

Redactie KW

Vorige zomer werd Heuvelland ambassadeur van Vlaanderen Lekkerland met het project Vintage Heuvelland. Die titel brengt nu onder meer een heuse wijnroute via gps met zich mee.

“We hebben een 32 km lange fiets- of autoroute, vijf wandellussen rond de wijngaarden en een buggywandeling”, legt Luc Snaet van de werkgroep Vintage Heuvelland uit. “Ditmaal werd naast de klassieke kaart gekozen voor het aanbieden van de route op gps. “Zowel op de fietsgps als op de autogps is de route up te loaden in het VVV-kantoor. En het maakt echt niet uit over welke gps het gaat.” De gps wijst dan de toerist de weg naar alle wijnvelden in Heuvelland. “De bekende en de commerciële wijndomeinen worden aangedaan, maar ook de kleinschalige die nog dieper in ons landshap verscholen liggen”, aldus Luc Snaet. Naast de gps-route kan ook een app geïnstalleerd worden waar de nodige informatie wordt weergegeven. “Er is info over de bezienswaardigheden onderweg en vanzelfsprekend ook over de wijndomeinen.”

Wie nog niet over een smartphone beschikt, kan dezelfde info ook vernemen via de klassieke papieren routekaart. Op die routekaart staan ook nog eens vijf wandellussen op basis van het wandelnetwerk Heuvelland. De routes zijn tussen de 5 km en de 10 km lang. Voor het eerst werd ook een gezinsvriendelijke wandeling uitgetekend, met name de buggywandeling.

(MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.