Vijf West-Vlaamse restaurants onderscheiden zich met eerste ster

Redactie KW

Vijf restaurants in onze provincie hebben van Michelin hun eerste ster gekregen. Matthieu Beudaert van Table d’Amis in Kortrijk werd zopas nog bekroond met de titel van Jonge Chef van het jaar door Gault & Milliau. Nu bedenkt Michelin hem met zijn eerste ster.

A’Qi in Brugge, De Zuidkant in Damme en Cuines 33 in Knokke-Heist krijgen elk één ster toebedeeld. Dat geldt ook voor Berto in Waregem. Wat de driesterrenrestaurants betreft verandert er niets, zowel de Karmeliet uit Brugge als de Hertog Jan in Sint-Michiels behouden hun positie. De Aneth in Brugge verliest zijn enige ster.

Oudgedienden

Wat de overige sterrenrestaurants betreft : Danny Horseele uit Dudzele en de Jonckman uit Sint-Kruis behouden hun twee sterren. Dat is ook het geval voor Hostellerie St. Nicolas (Elverdinge) en Le Fox (De Panne).

Ook bij de restaurants met één ster, zijn weinig verschuivingen : Marcus (Deerlijk), In de Wulf (Dranouter), Jardin, Sel Gris, De Oosthoek en Bartholomeus (Knokke-Heist). Koksijde behoudt met Ten Bogaerde zijn éne ster, ook Boury (Roeselare), ‘t Convent (Reninge), Philippe Nuyens (Blankenberge), Sans Cravate en Den Gouden Harynck (Brugge) kunnen de jury nog bekoren. Daarnaast blijven De Herborist (Sint-Andries), Ter Leepe (Zedelgem) hun ster houden.

(A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Vijf West-Vlaamse restaurants onderscheiden zich met eerste ster

Bekijk hier de reportage

Vijf West-Vlaamse restaurants onderscheiden zich met eerste ster

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.