Veurne op het nieuwe spelbord van Monopoly?

Redactie KW

Als het van de Veurnse student Willy Vandendriessche afhangt, dan staat Veurne volgend jaar op het spelbord van de speciale editie Monopoly België. Het kàn, want via een online voting mag iedereen deze maand mee beslissen welke 22 steden op dat nieuwe spelbord horen te staan.

Nadat de surfer heeft ingelogd op de Monopoly-website, kan die zijn of haar favoriete stad aanduiden op de landskaart, waarna een venster met de knop ‘stemmen’ verschijnt. Van 1 tot 28 februari kan iedere deelnemer dagelijks drie steden kiezen die hij op het nieuwe spelbord wenst te zien. De eerste twee steden worden gekozen uit een vooraf opgestelde lijst van veertig steden. De derde stem mag daarentegen een stad naar keuze zijn, een wildcard.

„Een van de twee wildcards moet naar Veurne gaan”, vind Willy Vandendriessche, een 21-jarige student uit Veurne. Willy maakt richtte eerder al andere Facebookpagina’s over de Boetestad op, zoals ‘Wij willen een McDonald’s of Quick in Veurne’, goed voor ruim 400 leden. Dinsdagavond besliste hij om nog een extra pagina op zijn actief te zetten: ‘Plaats Veurne op het Monopoly bord!’.

„Als Veurne op het spelbord zou verschijnen, dan zal dat misschien geen grote gevolgen met zich meebrengen, maar toch staat Veurne dan een beetje dichter bij de rest van België”, aldus de oprichter. (WVH)?

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 4 februari 2011.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.