Verzamelaar van 3 ton oorlogsmunitie uit Zonnebeke krijgt boete

Redactie KW

Toen er op 13 januari 2011 een huiszoeking gebeurde bij Vincent P. (39) uit Zonnebeke, werd er bijna 3 ton aan munitie gevonden. Een deel daarvan was onschadelijk, maar andere zaken waren zeer ontplofbaar. Er was zelfs munitie geladen met gas. Vincent had bovendien ook nog een aantal niet vergunde wapens in bezit.

De man verzamelt oorlogsmunitie, een passie die hij deelt van zijn grootvader die destijds in het verzet zat. Toen de munitie werd weggehaald, moest DOVO worden opgeroepen wegens het ontploffingsgevaar.

“Gevolgen konden catastrofaal zijn”

De verdediging pleitte de opschorting omdat zijn cliënt geen kwade bedoelingen had en het eigenlijk ging om een uit de hand gelopen hobby. De rechter wees de man erop dat als er zich een ontploffing had voorgedaan de gevolgen wellicht catastrofaal zouden zijn geweest. De rechter toonde zich niet bereid opschorting te verlenen en veroordeelde de man tot een boete van 1.375 euro waarvan 550 euro effectief.

(HV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten