Vertrouwen consument na komkommercrisis nog niet hersteld

Redactie KW

De crisis in de groentensector is nog altijd niet geluwd. Het wantrouwen in komkommers blijft overeind. Groententelers hekelen de onduidelijke communicatie vanuit Duitsland waar de problemen ontstaan zijn. Het lijkt er trouwens op dat de problemen in Duitsland zich ook uitbreiden naar andere groetensoorten.

Ook vandaag raakte drie vierde van alle komkommers op de Reoveiling niet verkocht. Ze zullen worden vernietigd. Het consumentenvertrouwen is zoek en dat kan nog wel een tijdje aanhouden, vreest de Boerenbond. Alleen als er een duidelijke oorzaak gevonden is van de problemen in Duitsland, kan het vertrouwen terug gewonnen worden.

In ons land is er geen enkele reden tot paniek want er is niks mis met de Belgische komkommers of andere Belgische groenten in het algemeen. Die worden streng gecontroleerd door de teler zelf, de veiling, het federaal voedselagentschap en onafhankelijke instellingen. De schade die intussen wel geleden wordt, is enorm. Europa zal voor compensaties moeten zorgen, zegt de Boerenbond.

(BS/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier