Verslagenheid groot bij invoerder van sportwagen in Gits

Redactie KW

Bij autobedrijf Debusseré in Gits is de verslagenheid groot na het dodelijk ongeval waarbij gisteren een journalist van de Krant van West-Vlaanderen omkwam in Stasegem. De sportwagen waarin hij zat was een Ariel Atom en die Britse wagen voert het bedrijf in.

Het autobedrijf Debusseré in Gits, bij Hooglede, is de officiële invoerder van de Ariel Atom in ons land. Je betaalt er al gauw 53.000 euro voor. De buggy is een lichtgewicht en haalt topsnelheden. ” Het is een Engelse wagen, met de motor van een Honda. Die is eigenlijk heel eenvoudig. Er zijn geen ramen en deuren, om zo licht mogelijk te wegen. Om dan bijgevolg optimale prestaties te halen”, zegt Patrick Debusseré die in het buitenland verblijft. Bij Debusseré beseffen ze dat je met de wagen best alleen op circuit gaat racen, maar de auto mag ook gewoon op de openbare weg. Daarom dat kopers altijd advies meekrijgen.

Ervaring vereist

Het bedrijf betreurt het ongeval. Om met een Ariel Atom te rijden moet je toch wat ervaring hebben. De bestuurder van gisteren had die nochtans al, en wou zich nog bijscholen. De weg in Stasegem waar het ongeval gebeurde ligt er hier en daar nogal oneffen bij. In combinatie met het lichte gewicht kan dat bij te hoge snelheid zeker meegespeeld hebben toen de bestuurder gisteren de controle over het stuur verloor.

Verslagenheid groot bij invoerder van sportwagen in Gits

Bekijk hier de reportage

(J.S./A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.