Verscherpt politietoezicht in wijde stationsomgeving van Kortrijk

Redactie KW

De politie van Kortrijk zal verscherpt toezicht houden in de wijde stationsomgeving. Er komen ook tien camera’s.

Dat heeft verhinderd burgemeester Vincent Van Quickenborne meegedeeld, vanaf morgen is hij officieel aan zet. De criminaliteit in Kortrijk heeft zich verlegd vanuit de Zwevegemsestraat. Waren er vroeger in drie maanden tijd 55 criminele feiten dan zijn dat er nu bijna 80. Het gaat dan om diefstal met geweld, afpersing en het dealen van drugs.

Vincent Van Quickenborne doet het actieplan Vos : veiligheid omgeving station, uit de doeken. “Dat betekent camera’s aan het stationsplein, de bushaltes, het conservatoriumplein en betere camera’ s op het schouwburgplein”.

Spijbelaars

Het actieterrein is dus een heel stuk groter dan het stationsplein zelf. De bijna niet meer verhinderde burgemeester is sterk onder de indruk van de lijst illegale criminelen die zich in Kortrijk ophouden. Wel zijn begin van de week twee zware jongens het land uitgezet. De actie Vos start na de krokusvakantie en duurt drie maanden. Vos richt zich ook op spijbelende jongeren. Naast de aanpak van de stadscriminaliteit zitten de burgemeesters uit de regio op 8 maart samen met de gouverneur en de politie om te overleggen over de grens en regiocriminaliteit

(K.B./A.D.)

Verscherpt politietoezicht in wijde stationsomgeving van Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.