Véronique Buyck legt eed af als een van de jongste schepenen van België

Redactie KW

Afgelopen maandag legde Véronique Buyck (23) de eed af als schepen (van onder meer Jeugd). Vanaf 1 januari neemt ze de functie over van Chantal Vande Vyvere. Daarmee is ze een van de jongste schepenen.

De twee dames hebben de afgelopen twee jaar een hele weg afgelegd. Chantal Vandevyere, een politiek groentje, schreef 9 stemmen minder op haar naam dan Véronique, maar kreeg toch de kans om van het politieke schepenmandaat te proeven omdat Véronique koos om haar studies eerst af te werken.

Toen Véronique zich kandidaat stelde, had ze de impact niet kunnen voorspellen. Een gezonde dosis ambitie en heel wat huisbezoeken leverde haar een uitdaging van jewelste uit. „Het schrikte me niet af, maar door mijn studies kreeg ik de kans om de gemeentepolitiek vanop de eerste rij mee te beleven. Dit jaar doe ik er zelfs nog een jaartje bij, specialisatie notariaat, dat perfect te combineren valt. Politiek is een fantastische manier om heel wat mensen te leren kennen. Ik apprecieer de steun van iedereen enorm en niet in het minst van Chantal. Ik besef dat het voor haar niet gemakkelijk moet zijn om dit af te geven, maar ik wil mij inzetten om de projecten tot een goed einde te brengen.” (BVB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 26 december 2008.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.