Vernieuwd Ishtar één van blikvangers op succesvol Labadoux

Redactie KW

Ishtar, de groep rond muzikant Michel Vangheluwe uit Roeselare, heeft een nieuwe bezetting. Sinds het vertrek van ondermeer zangeres Soetkin Baptist heeft de groep twee leadzangeressen onder wie Isabelle Dekeyser uit Oostende. Ishtar gaat ook toeren met No Crows, een folkgroep uit Ierland. De première van die samenwerking was afgelopen weekend op het Labadoux-festival in Ingelmunster.

De deelname aan Eurosong met ‘O julissi’, twee jaar geleden, betekende voor Ishtar de grote doorbraak. Intussen heeft zangeres Soetkin wel de groep verlaten voor andere projecten. Isabelle Dekeyser uit Oostende is één van de twee zangeressen die Soetkin vervangen.

“Het is in de toekomst ondermeer ook mogelijk dat we bijvoorbeeld samenwerken met een koor, we willen echt ons muzikaal aanbod verbreden” zegt bezieler Michel Vangheluwe van Ishtar. “We zijn bovendien druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers, op maat van onze twee nieuwe zangeressen.”

Seizoensopener Labadoux kan terugblikken op een geslaagd editie. Het sfeervolle festival lokte weer zo’n 10.000 bezoekers.

(tn)

Meer hierover in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.