Vernieuwd gemeentehuis Koekelare houdt opendeurdag

Redactie KW

De nieuwe vleugel aan het gemeentehuis van Koekelare is klaar voor gebruik. De werken duurden vier maanden langer dan verwacht, maar vrijdagavond 25 maart vindt de officiële opening plaats. Op zaterdagnamiddag 26 maart is het publiek welkom voor een kijkje.

De nieuwe vleugel wordt de centrale toegangsruimte tot het gemeentehuis en bevat de diensten onthaal, burgerlijke stand, rijbewijzen, strafregister, bevolking, ruimtelijke ordening en huisvesting en de bureaus van de burgemeester en de secretaris. Op de overgang tussen oud en nieuw zitten de milieudienst en de stafmedewerker van de secretaris. Het oude gemeentehuis zal nog vooral gebruikt worden voor de zitdagen van de schepenen in het voormalig bureau van de burgemeester. De oude onthaalruimte is ingepalmd door de gemeenschapswacht. Verder blijven alleen de financieel beheerder, de technische dienst, de GIS, de financiële dienst en de personeelsdienst in het oude gemeentehuis.

Vergaderzaal in de kelder

Door de onderkeldering beschikken we over drie extra ruimtes waarvan één zal ingevuld worden als vergaderzaal”, weet burgemeester Patrick Lansens (SP.A). „Daarnaast hebben we een nieuw sanitair blok ingeplant waar bezoekers op een fatsoenlijke manier naar het toilet kunnen. Dat blok kan ook gebruikt worden voor publieke activiteiten buiten de openingsuren van het gemeentehuis. Ten derde hebben we bij de omgevingswerken achter de vleugel ruimte gemaakt voor negen nieuwe parkeerplaatsen voor personeelsleden waardoor de markt toch een beetje ontlast wordt. Aan de hoofdingang van het gemeentehuis is er een nieuw pleintje met infoborden, zitbanken en fietsbergruimte.”

Om dit project te presenteren aan de bevolking, organiseert de gemeente op zaterdag 26 maart een opendeur van 14 tot 17 uur.

(PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Torhout.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.