Verlichtingspalen in Rekkem hebben last van betonrot

Redactie KW

De verlichtingspalen aan de E17-grensovergang in Rekkem hebben last van betonrot. Het gaat dan ook om het oudste type verlichtingspaal dat in Vlaanderen nog op een snelweg te vinden is. De staat van de verlichtingspalen is een heikel punt geworden nadat er dit weekend op de E 19 twee palen zijn afgeknapt.

De betonnen verlichtingspalen aan de grensovergang in Rekkem zijn even oud als de grenspost zelf. De openstelling van de E17 – die toen nog E3 heette – in de richting Frankrijk, gebeurde begin november 1972. Een kleine 40 jaar later staan de originele palen er nog steeds.

Van dit type verlichtingspaal aan de grenspost in Rekkem staan er ook nog een aantal in de provincie Antwerpen, op de E34 tussen Oud-Turnhout en Nederland. Al sinds 2006 is daar sprake om ze te vervangen door nieuwe metalen palen. Maar vijf jaar verder is dat is nog altijd niet gebeurd. Ook in Rekkem blijft het wachten.

(ldj/ld)

Meer in het nieuws van WTV vanavond vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten