Verkoop van kluizen stijgt met 30% zegt sector

Redactie KW

Het vertrouwen in de banken wordt steeds kleiner. Dus bewaren steeds meer mensen hun kapitaal in een kluis in eigen huis.

Mensen van alle leeftijden halen steeds vaker uit angst hun zuurverdiende spaarcenten weg bij de bank en bewaren die thuis in een kluis. En dat merken ze ook bij Gasquet in Izegem, een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van brandkasten. “Een vijftal jaar geleden verkochten wij regelmatig kluizen. Na de bankencrisis is de verkoop gestegen en nu de laatste maanden is er toch 30 procent meer verkoop door de negatieve berichtgeving over de banken”, zegt Geert Demasure van Gasquet. “Vroeger verkochten wij enkele kluizen per week en nu is dat bijna dagelijks een kluis”.

Beveiliging

Voor een degelijk model betaal je al snel 600 euro. Al kunnen de prijzen ook oplopen tot 10.000 euro. Maar vaak is het zo, dat wie een kluis koopt, zijn huis niet extra beveiligt, terwijl dat meestal geen overbodige luxe is. Geert Demasure : ” Als men de buitenschil van z’n woning goed beveiligt, heeft de inbreker al een grote barrière te overwinnen om binnen te raken. Voor hij aan je brandkast kan, moet hij al een hele weg afleggen”.

Verankering

En dan zijn er nog enkele eenvoudige maatregelen, die het een inbreker toch al wat moeilijker kunnen maken. “Heel belangrijk bij de aankoop van een kluis is in de eerste plaats de code te wijzigen”, zegt Demasure. “De code die erin zit is een standaardcode die bij de meeste merken gelijk is. Een tweede punt is de verankering van de kluis. Wij leveren altijd een verankeringsset bij, waardoor de kluis stevig op haar plaats blijft”.

(D.V./A.D.)

Verkoop van kluizen stijgt met 30% zegt sector

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier