Verkiezingen ’09: VCD komt op voor christelijke waarden in politiek

Redactie KW

In West-Vlaanderen trekken de Vrije Christen Democraten naar de kiezer als een onafhankelijke partij. VCD komt op voor christelijke waarden en ethiek in de politiek.

De partij bestaat pas sinds enkele maanden en is ontstaan uit ontevredenheid tegen de CD&V. Volgens hen besteed die partij te weinig aandacht aan christelijke thema’s.

De Vrije Christen Democraten nemen in onze provincie deel aan de Vlaamse parlementsverkiezingen met 14 effectieven en evenveel opvolgers. Volgens de VCD is er geen evenwicht tussen welvaart en welzijn. Agnes Jonckheere, drijvende kracht achter de nieuwe partij, wil de politici op hun christelijke plichten wijzen.

“Nu wordt in de senaat gesproken over het draagmoederschap, hoever ga je daar in,” stelt lijsttrekker Agnes Jonckheere. “Onlangs is het donorschap van genetisch materiaal goedgekeurd en ook het stamcelonderzoek van embryo’s.”

Volgens de VCD is het de hoogste tijd dat de politiek in hun programma’s rekening houden met onze christelijke roots. De nieuwe partij wil de christelijke waarden omzetten in wetten.

VCD neemt op 7 juni enkel in West-Vlaanderen deel aan de Vlaamse parlementsverkiezingen De partij hoopt de volgende keer in heel Vlaanderen op te kunnen komen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.