Verkeerslichten aan Kruispoort in Brugge weer operationeel

© BENNY PROOT
Redactie KW

De verkeerslichten aan de Kruispoort in Brugge zijn weer operationeel. De defecte seinkabel werd vervangen en er werd een extra veiligheidssysteem ingebouwd. Vanaf maandag zal ook de brug weer op volle snelheid open en dicht kunnen gaan.

Er waren de voorbije dagen problemen met de verkeerslichten, die zich voordeden als de brug opgehaald werd. Zowel het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) als Waterwegen en Zeekanaal (WenZ) gingen op zoek naar de mogelijke oorzaak. De boosdoener bleek een defecte seinkabel van AWV.

Vrijdag werd de seinkabel vervangen. Er werd ook een extra veiligheidssysteem ingebouwd die moet voorkomen dat elektriciteitsstoringen op het net een invloed hebben op de werking van de verkeerslichten. De herstellingswerken hadden geen grote verkeershinder tot gevolg.

Omwille van de voorbije problemen werden deze week door de afdeling Elektromechanica en Telematica (EMT) aanpassingen gedaan aan het besturingssysteem van de brug, weliswaar op 50 procent van de maximale snelheid. Deze aanpassingen moeten opnieuw ongedaan gemaakt worden waarbij er bijkomende testen moeten uitgevoerd worden. Dit uitvoeren tijdens de avondspits zou mogelijke hinder met zich meebrengen. Deze werken worden daarom maandagvoormiddag uitgevoerd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.