Verkeer op rotondes Rijksweg tussen Harelbeke en Roeselare wordt geteld

Redactie KW

Na de zomer gaat Wegen en Verkeer het verkeer tellen op de rotondes op de N36. Dat heeft Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) geantwoord aan Kurt Himpe (N-VA) uit Izegem. De jongste jaren zijn heel wat kruispunten vervangen door rotondes, maar die raken stilaan verzadigd.

“Eén van de belangrijkste verkeersknooppunten op de N36 is de rotonde op het kruispunt met de N50 in Kuurne. Die aanleg kostte toen ongeveer 140.000 euro. Maar op piekmomenten staan er zeer lange files aan deze rotonde”, zegt Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele van N-VA, uit De Haan.

Ook de rotonde in Izegem, aan de Krekelmotestraat, raakt stilaan over de grens van zijn capaciteit. Dat punt kostte destijds 770.00 euro, maar sindsdien kwam het winkelcentrum Frunpark erbij, en binnenkort start de bouw van een verkaveling met 350 huizen. Wellicht zal dat voor een verkeersinfarct zorgen. Er zijn daar plannen voor een tunnel met daarboven een ovonde.

Door het verkeer te tellen aan de rotondes op de Rijksweg, wil Wegen en Verkeer een beter zich krijgen op het verkeer op die weg.

(JV)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.