Zwart verkeerspunt wordt veiliger

Schepen Lieven Vanbelleghem aan het bewuste punt. (Foto pco)
Redactie KW

Het kruispunt van de Zonnebekestraat met de Roeselarestraat is het zwartste verkeerspunt van de gemeente Langemark-Poelkapelle. Een ‘poort’ moet beterschap brengen.

Met de regelmaat van een klok vinden aan het kruispunt ernstige tot zeer ernstige ongevallen plaats. Eén van de oorzaken is het negeren van het stopteken. Dat leidde tot verkeersaanpassingen. De grootste wijziging dateert van juni 2011 toen de baan geasfalteerd werd. De doorgangsweg kreeg de allures van een brede boulevard. De snelheid werd beperkt tot 70 km/uur. Berlijnse kussens werden aangebracht. Dat moest de chauffeurs duidelijk laten weten dat een overgang in aantocht was. Toch bleven ongevallen niet uit.

In de gemeenteraad van juni zal een verkeersreglement voorliggen dat in de zone van het verkeerspunt de snelheid in de Zonnebekestraat beperkt tot 70 km/uur en een inhaalverbod instelt. Na uitvoering van de werken verhuizen de separatoren naar de Stadensteenweg in de Madonna, ter hoogte van de kruising met de oude spoorwegbedding. De opwippende oversteek wil men samen met de bushalte veiliger maken. Maar ook daar wil men eerst een testperiode doormaken.

(pco)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier