Zwart kruispunt op Kortemark-Elle krijgt heel binnenkort langverwachte verkeerslichten

Redactie KW

Vanaf dinsdag 16 augustus wordt er, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, werk gemaakt van verkeerslichten op het kruispunt van de N35 Staatsbaan met de Lichterveldestraat en de Gitsstraat in Kortemark, op Elle.

De mindere zichtbaarheid vanuit de zijstraten en de soms hoge snelheden waarmee chauffeurs het kruispunt van Kortemark Elle passeren, waren in het verleden al vaker de oorzaak van heel wat ongevallen. Fietsers en voetgangers kregen al verkeerseilanden om het oversteken te vergemakkelijken. Nu komen daar ook nog eens de langverwachte driekleurige verkeerslichten bij.

Deze lichten vereisen echter een aantal aanpassingen op de weg: de N35 wordt verbreed en vernieuwd en de greppels worden verplaatst. Ook de rijweg van de Gitsstraat krijgt een make-over. De Lichterveldestraat krijgt een langere afslagstrook naar links en de rijweg en de fietspaden worden ook vernieuwd. Er komen ook twee nieuwe busperrons. De verkeerslichten zelf worden uitgerust met een zogenaamde rateltikker, wat het oversteken voor blinden een stuk makkelijker maakt.

De langverwachte werken starten vanaf dinsdag 16 augustus. Tijdens de werken zal het verkeer op de N35 beurtelings kunnen passeren met hulp van werflichten. Vanuit de Lichterveldestraat kun je de N35 niet oprijden en omgekeerd. Vanop de N35 kun je wél de Gitsstraat inrijden, maar niet omgekeerd. Het einde van de werken is voorzien tegen eind oktober 2016, op voorwaarde dat de weersomstandigheden geen spelbreker zijn.

(JDK – Foto JDK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.