Zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan in Kuurne weer open na grondige make-over

© Foto NS
Redactie KW

De slechte reputatie die het kruispunt Noordlaan-Industrielaan sinds het jaar 2000 had opgebouwd na enkele zware en dodelijke ongevallen zou sinds vandaag definitief tot het verleden moeten behoren.

Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio, kreeg de afgelopen weken het zwarte punt een ware make-over met als een doel het een stuk verkeersveiliger te maken. Met deze ingreep moet worden vermeden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.

De gemeente Kuurne stak samen met vzw bedrijvenpark Kortrijk-Noord, gestuurd en gesteund door de ondernemers die actief zijn op het bedrijvenpark, en het Agentschap Wegen en Verkeer de koppen bij elkaar. Uitkomst daarvan was om het kruispunt uit te rusten met verkeerslichten en een specifieke oversteekplaatsen voor fietsers.

Ook het eenrichtingsverkeer en het tweerichtingsfietspad werden doorgetrokken over de volledige Noordlaan. In de toekomst willen alle partijen nogmaals de koppen bij elkaar steken om binnen het bedrijvenpark de veiligheid van het verkeer verder te waarborgen en nog meer in te zetten op een betere mobiliteit met extra aandacht voor de fietsers. Donderdagnamiddag werd het volledig vernieuwde kruispunt geopend.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier