Zware regenval zorgt ook in West-Vlaanderen voor moeilijke ochtendspits

De zware regenval van dinsdagochtend zorgde voor een moeilijke ochtendspits op de E40. Door watergladheid gebeurden aan de afrit Oostkamp en de afrit Veurne twee ongevallen.

© JVM

Tussen Brugge en Oostkamp in de richting van Brussel omstreeks 08.30 een ongeval. Daarbij waren een drietal wagens betrokken. Gelukkig bleef het bij blikschade en raakte niemand gewond. In de richting van de kust diende de brandweer dan weer water weg te pompen. Daardoor was ter hoogte van de afrit Oostkamp de rechterrijstrook afgesloten. De voorspellingen zijn dat er in de loop van de dag nog meer regen valt, het blijft dus opletten.

Op de E40 nabij de afrit Veurne gebeurde dan weer een aanrijding tussen twee Franse personenwagens. Een van de wagens draaide om zijn as en stond op het linkerrijvak tegen de vangrail. Het ongeval gebeurde in de richting van het binnenland. Er vielen geen gewonden. De brandweer van Veurne werd even later opgeroepen om een grote waterplas weg te pompen die waarschijnlijk de oorzaak was van de slippartij.

https://www.youtube.com/watch?v=oJ3nQQM6HjI

(JVM/JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.