Zuiderlaan opnieuw open op 18 mei na lange werkzaamheden

Johan Delrue is blij dat hij eindelijk z'n Total shop opnieuw kan openen. (foto PP)
Redactie KW

Volgende week maandag is het eindelijk zover. De Zuiderlaan tussen de Henri Lebbestraat en de Verbindingsweg gaat opnieuw open voor alle verkeer. Er moeten wel nog enkele afwerkingen gebeuren maar die kunnen voltooid worden zonder grote hinder.

Maandag kreeg het Regenboogstadion zijn asfaltlaag. Later deze week volgden de belijning, de signalisatie en klinkerwerken. Vanaf maandag 18 mei gaat de integrale werfzone opnieuw open voor het verkeer al zijn de werken nog niet helemaal afgerond. De resterende afkoppelingen, groenaanplantingen en de installatie van camera’s kunnen gebeuren met beperkte hinder.

Johan Delrue is schepen van Patrimonium, Financiën, ICT en Economie in het naburige Anzegem. Op de hoek met de Henri Lebbestraat baat hij er met de Group Delrue al tien jaar het tankstation Total uit. Op dezelfde locatie is sinds twee jaar ook een Delrue Rentshop. “De werken hebben langer hebben geduurd dan aanvankelijk werd verkondigd. Onze omzet was daardoor al gehalveerd. Door de coronacrisis kregen we nog een extra klap te verwerken toen de shop dicht moest, er minder verkeer was en de olieprijzen kelderden. Het zal toch een paar jaar duren vooraleer we deze omzet zullen kunnen goedmaken”, beseft hij. “Ik weet niet waarom de werken zolang hebben geduurd maar wil zeker niemand met de vinger wijzen. De informatiemomenten en samenwerking met het stadsbestuur verliepen vlekkeloos. Ook de aannemers verdienen een pluim.”

Camera’s

“De vertraging van de werken is vooral te wijten aan de manier van plaatsing van de riolering die meer tijd in beslag nam”, reageert schepen van Openbare Werken Philip Himpe. “We zorgden ook voor ontdubbeling van hemelwater en vuil water. De straat is voorzien van kwalitatief groen, nieuwe bomen en ledverlichting. Het kruispunt met de Meersststraat werd een rotonde en halverwege de straat is een voetgangersoversteek van tien meter die het Regenboogstadion verbindt met de parking van Waregem Expo. Aan de kant van de parking is er een dubbelrichtingsfietspad van 2,5 meter en een aanliggend voetpad van 1,5 meter. Aan de rotonde komen er ook camera’s.”

(Philippe Peers)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier