Zone 30 opnieuw vastgesteld in Wingene

© (Foto JD)
Redactie KW

Eind vorig jaar keurde de gemeenteraad de uitbreiding goed van de zone 30 in de Lichterveldestraat in Zwevezele. Het gedeelte tussen het Marktplein en het kruispunt met de Kasteelstraat werd opgenomen in een zone 30 om zo de snelheid van het verkeer te remmen.

Het aanvullende verkeersreglement voor de Lichterveldestraat, die de gewestweg N370 is, werd echter niet goedgekeurd door de secretaris-generaal van het departement mobiliteit omdat de zone niet sluitend is. Daarom werd nu in de gemeenteraad het aanvullend verkeersreglement zone 30 Wingene-Zwevezele volledig hernomen met toevoeging van de uitbreiding in de Lichterveldestraat.

De gemeenteraad boog zich eveneens over de herziening van het reglement voor het uitreiken van een gemeentelijke milieuprijs. Sedert 2006 wordt deze prijs tweejaarlijks uitgereikt aan drie categorieën, verenigingen, bedrijven of scholen. Nu zal de milieuprijs onder de naam ‘Groene pluim’ worden uitgereikt aan één natuurlijk persoon en twee rechtspersonen, respectievelijk voor 150 euro en twee keer 300 euro.

(JD – Foto JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier