Zeven bestuurders lopen toch tegen de lamp

Zeven van de 157 gecontroleerde bestuurders bleek onder invloed. © BELGA
Redactie KW

Ondanks de wijdverspreide aankondigingen, zijn 6 chauffeurs er toch in geslaagd om in Kortrijk, Kuurne en Lendelede met een glas te veel op achter te stuur te kruipen. Eén bestuurder testte zelfs positief op drugs. De politiezone Vlas nam afgelopen nacht deel aan het nationale “Weekend zonder alcohol”.

Een negental politiemensen nam deel aan de actie. De agenten stonden opgesteld op 3 verschillende locaties in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Van de 157 gecontroleerde bestuurders waren er 150 safe. Twee andere bestuurders bevonden zich in de alarmfase. Hun rijbewijs werd voor 3 uur ingehouden en het duo kreeg een boete van 170 euro. Vier bestuurders bliezen positief. Twee van hen zijn hun rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. De twee andere moesten hun rijbewijs voor 6 uur afgeven.

Eén bestuurder legde een positieve speekseltest inzake drugs af. Hij gaf ook aan recent cannabis en cocaïne te hebben gebruikt. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk vijftien dagen ingetrokken.

In totaal waren dus zeven van de 157 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol of drugs, goed voor 4,5%. Daarnaast werden ook nog overtredingen vastgesteld inzake de geldigheid van de autoverzekering, het rijbewijs, de technische keuring en het rijden met defecte lichten.

(OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.