"De fietsstraten komen er in schoolomgevingen en worden aangeduid met een verkeersbord en wegmarkering. Er geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. en auto's mogen fietsers niet inhalen", zegt burgemeester Annick Vermeulen (CD&V-Nieuw), bevoegd voor mobiliteit.

Martine De Meester (Groen) is heel blij met de beslissing. "Zoveel jaar geleden stelden wij de fietsstraten voor. Het was een lange weg, maar dit is een duidelijk signaal naar verkeersveiligheid van kinderen toe", aldus Martine De Meester.

De fietsstraten zullen in gebruik genomen worden bij de start van het volgende schooljaar.

(DL)

"De fietsstraten komen er in schoolomgevingen en worden aangeduid met een verkeersbord en wegmarkering. Er geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. en auto's mogen fietsers niet inhalen", zegt burgemeester Annick Vermeulen (CD&V-Nieuw), bevoegd voor mobiliteit.Martine De Meester (Groen) is heel blij met de beslissing. "Zoveel jaar geleden stelden wij de fietsstraten voor. Het was een lange weg, maar dit is een duidelijk signaal naar verkeersveiligheid van kinderen toe", aldus Martine De Meester.De fietsstraten zullen in gebruik genomen worden bij de start van het volgende schooljaar.(DL)