"Vrijdagmorgen hebben we de eerste vergunning voor het uitbaten van elektrische steps afgeleverd aan het bedrijf Flash. Vanaf zaterdag kan elke Oostendenaar en bezoeker van onze stad de deelsteps gebruiken. Deelmobiliteit speelt een steeds belangrijkere rol en is de laatste jaren sterk geëvolueerd. Een smartphone is het enige wat je nodig hebt om gebruik te maken van de nieuwe deelsystemen. En de elektrische step is hiervoor een uitstekend laagdrempelig vervoersmiddel. Dit verhaal is niet alleen goed voor de leefbaarheid en mobiliteit in onze stad. Ook de tewerkstelling gaat erop vooruit. De komst van Flash naar Oostende zorgt voor 10 nieuwe jobs."

Geen proefproject

Het gebruik van een deelstep is erg eenvoudig. "We zijn ambitieus en geven de Oostendenaar de keuze tussen verschillende firma's. Dit is geen proefproject. We gaan er voluit voor. Elke Oostendenaar kan hiervan gebruik maken in elke wijk van de stad. Dat maakt ons uniek in West-Vlaanderen", vertelt Björn Anseeuw.

"Het volstaat om de app van één van die aanbieders te downloaden op je smartphone. Met die app vind je de dichtstbijzijnde step. Om de step te ontgrendelen, scan je met je smartphone de code op het stuur van de step en ga je rijden. Eens je je bestemming hebt bereikt parkeer je je step netjes en sluit je je rit af in dezelfde app. De elektrische step is zo het nieuwste groene transportmiddel in steden. En het grote voordeel is dat die step heel compact is."

Flash zal morgen op verschillende plaatsen in de stad informatie geven aan geïnteresseerden en nieuwe gebruikers op weg helpen. "Zaterdag tussen 10 en 12 uur zal Flash informatie geven aan wie vragen heeft en nieuwe gebruikers op weg helpen. Hun medewerkers staan ter beschikking aan het station en aan de Venetiaanse Gaanderijen. Zelf gebruik ik deelsteps al langer in Brussel. Ik kan het iedereen aanraden. Het is makkelijk in gebruik, leuk om te doen en goed voor het milieu", besluit Björn Anseeuw.

(MF)

"Vrijdagmorgen hebben we de eerste vergunning voor het uitbaten van elektrische steps afgeleverd aan het bedrijf Flash. Vanaf zaterdag kan elke Oostendenaar en bezoeker van onze stad de deelsteps gebruiken. Deelmobiliteit speelt een steeds belangrijkere rol en is de laatste jaren sterk geëvolueerd. Een smartphone is het enige wat je nodig hebt om gebruik te maken van de nieuwe deelsystemen. En de elektrische step is hiervoor een uitstekend laagdrempelig vervoersmiddel. Dit verhaal is niet alleen goed voor de leefbaarheid en mobiliteit in onze stad. Ook de tewerkstelling gaat erop vooruit. De komst van Flash naar Oostende zorgt voor 10 nieuwe jobs."Het gebruik van een deelstep is erg eenvoudig. "We zijn ambitieus en geven de Oostendenaar de keuze tussen verschillende firma's. Dit is geen proefproject. We gaan er voluit voor. Elke Oostendenaar kan hiervan gebruik maken in elke wijk van de stad. Dat maakt ons uniek in West-Vlaanderen", vertelt Björn Anseeuw. "Het volstaat om de app van één van die aanbieders te downloaden op je smartphone. Met die app vind je de dichtstbijzijnde step. Om de step te ontgrendelen, scan je met je smartphone de code op het stuur van de step en ga je rijden. Eens je je bestemming hebt bereikt parkeer je je step netjes en sluit je je rit af in dezelfde app. De elektrische step is zo het nieuwste groene transportmiddel in steden. En het grote voordeel is dat die step heel compact is."Flash zal morgen op verschillende plaatsen in de stad informatie geven aan geïnteresseerden en nieuwe gebruikers op weg helpen. "Zaterdag tussen 10 en 12 uur zal Flash informatie geven aan wie vragen heeft en nieuwe gebruikers op weg helpen. Hun medewerkers staan ter beschikking aan het station en aan de Venetiaanse Gaanderijen. Zelf gebruik ik deelsteps al langer in Brussel. Ik kan het iedereen aanraden. Het is makkelijk in gebruik, leuk om te doen en goed voor het milieu", besluit Björn Anseeuw.(MF)