Zaakvoersters kinderdagverblijf Westkerke schilderen zelf zebrapad

Wil je een zebrapad voor de deur? Dan schilder je dat toch gewoon zelf. Dat moeten de zaakvoersters van kinderdagverblijf Ukkie & Co langs de Gistelsesteenweg in Westkerke gedacht hebben. En dus gingen ze gistermorgen met krijtjes aan de slag.

Het zelfgeschilderde zebrapad. © Foto TL

“Het is hier bebouwde kom, maar wij merken dat heel wat bestuurders veel sneller dan vijftig kilometer per uur rijden als ze passeren. Maar hier komen heel wat ouders hun kinderen afzetten en ophalen op drukke momenten. Daarom zijn wij echt vragende partij voor een zebrapad voor de deur.”

De dames klopten al bij burgemeester Peter Velle (CD&V) aan. Hij zorgde al voor twee Veilige Victors, een fluogroen plastic mannetje met een vlaggetje dat bestuurders erop wijst dat er kinderen in de buurt zijn. Die worden dan ook elke weekdag aan de crèche buiten geplaatst. “We zijn de burgemeester heel erg dankbaar voor zijn initiatief. We voelen dat hij ons hier wel in wil steunen.”

Geen vals gevoel van veiligheid

En dat wil de burgemeester zeker. De stad deed ondertussen al navraag bij het agentschap Wegen en Verkeer aangezien het om een provincieweg gaat.

“Ik sta in contact met de dames”, zegt Peter Velle. “De stad staat hier zeker niet afkerig tegenover. Maar het moet wel effectief op een veilige manier gebeuren. We willen niet dat een onoordeelkundig zebrapad zonder meer daar een vals gevoel van veiligheid zou creëren. Binnenkort verwachten wij van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer een voorstel.”

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.