In beeld
Yves Lampaert is peter van fluoactie in OLV-school in Ingelmunster

De directie, leerkrachten en leerlingen waren in de wolken. Want Yves beloofde een bezoek te brengen aan de school. Donderdagnamiddag was het zover. De kinderen van de tweede en derde graad haalden Yves met de fiets af op het erf van zijn ouders in Ingelmunster. Bij aankomst aan de school mocht Yves door een lange erehaag fietsen, waarna hij in de zaal van de Berenboot mocht plaatsnemen.

Op dezelfde plaats was net ook het grootouderfeest bezig, zodat de komst van Yves Lampaert een leuke extra was. Waarnemend schooldirecteur Bruno Six zei dat hij die dag de meest trotse schooldirecteur van het hele land was. Hij prees de noeste werkkracht van beroepswielrenner Yves Lampaert, die zijn palmares van het voorbije wielerseizoen mocht opsommen. Yves werd bedankt omdat hij het peterschap op zich wilde nemen.

Leerlingen die minstens acht stickers verdienen bij negen onverwachte fietscontroles worden beloond met een gepersonaliseerde fluojas met foto en handtekening van Yves. De best scorende klas van het kleuter en lager kreeg een extra uur turnen.

Als aandenken kreeg Yves een fluo-hesje van de OLV-school. Er volgde een powerpoint met foto’s van Yves toen hij in de OLV-school zat. Hij maakte er zowel zijn kleuter- als zijn lageronderwijs af. Hij kreeg ook nog een foto-collage met alle klasfoto’s erop toen hij daar leerling was.

Yves gaf aan de leerlingen twee opdrachten mee, namelijk een banner maken om aan de schoolpoort op te hangen en zoveel mogelijk fietsen, zoals hij dat in het voorbije jaar deed of 12.500 km. Het oudercomité schonk nog aan alle leerlingen een gesigneerde postkaart van Yves met extra fluo-tips. Daarna mochten alle leerlingen en leerkrachten op de foto, natuurlijk samen met beroepswielrenner Yves Lampaert.

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.