Bedoeling is dat Frank Deboosere, samen met vrijwilligers van XIU, vandaag een flitsbezoek brengt aan enkele actieve XIU-scholen in Lievegem, Oostmalle, Lommel en Heverlee met aankomst in Halle. Vanuit elke school wordt een korte fietstocht georganiseerd. Het evenement is belangrijk om andere scholen en gemeentes uit te dagen en te laten zien dat zichtbaarheid in het verkeer levensbelangrijk is. Aan de meefietsende leerkrachten en leerlingen werd gevraagd zoveel mogelijk selfies of foto's te delen via sociale media.

Burgemeester Bart Tommelein en schepenen Bjorn Anseeuw en Bart Plasschaert waren al vroeg uit de veren om Frank Deboosere welkom te heten. Bart Tommelein, die op krukken liep, fietste zelf niet mee, maar vond het belangrijk de leerlingen persoonlijk aan te komen moedigen.

Burgemeester Bart Tommelein was aanwezig om de actiedag te steunen ondanks het feit dat hij, na operatie aan de hiel, zich tijdelijk moet verplaatsen met de hulp van twee krukken. © FRO

(FRO)

Bedoeling is dat Frank Deboosere, samen met vrijwilligers van XIU, vandaag een flitsbezoek brengt aan enkele actieve XIU-scholen in Lievegem, Oostmalle, Lommel en Heverlee met aankomst in Halle. Vanuit elke school wordt een korte fietstocht georganiseerd. Het evenement is belangrijk om andere scholen en gemeentes uit te dagen en te laten zien dat zichtbaarheid in het verkeer levensbelangrijk is. Aan de meefietsende leerkrachten en leerlingen werd gevraagd zoveel mogelijk selfies of foto's te delen via sociale media.Burgemeester Bart Tommelein en schepenen Bjorn Anseeuw en Bart Plasschaert waren al vroeg uit de veren om Frank Deboosere welkom te heten. Bart Tommelein, die op krukken liep, fietste zelf niet mee, maar vond het belangrijk de leerlingen persoonlijk aan te komen moedigen.(FRO)