https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Woensdag nog altijd druk in station Oostende, maar minder dan dinsdag

Het zag er woensdag ook nog druk uit in het station van Oostende, maar er reizen heel wat minder mensen per trein naar zee dan gisteren.©Peter MAENHOUDT
Het zag er woensdag ook nog druk uit in het station van Oostende, maar er reizen heel wat minder mensen per trein naar zee dan gisteren.©Peter MAENHOUDT
Hannes Hosten

Hoewel het er in het station nog altijd druk uitziet, is de toestroom van toeristen in Oostende woensdag toch duidelijk minder groot dan dinsdag.

Dinsdagmorgen werd vanuit het binnenland massaal naar de kuststations Oostende en Blankenberge gereisd. Omdat de treinen overvol zaten en er in beide badplaatsen te veel drukte werd gevreesd, kondigde de NMBS al voor de middag het noodplan af en riep de bevolking op om niet meer naar zee te reizen. Het aantal op- en afstappende toeristen werd in de stations ook geteld.

De oproep van dinsdag levert woensdag toch resultaat op. “Uit de update van de NMBS om 12.30 uur blijkt dat er 4.628 toeristen in Oostende aankwamen, dat is zo’n 1.000 minder als op hetzelfde moment dinsdag. Dat blijkt ook uit de camerabeelden”, vertelt Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “De bezetting was maximaal 85 procent. Let wel, er moeten nog enkele drukbezette treinen aankomen.”

“Gisteren kwamen in totaal 9.200 bezoekers per trein aan, vandaag zou dat een 2.000 minder zijn”, aldus Tommelein. “De parkingbezetting was rond 13 uur 47 procent, gisteren op hetzelfde uur was dat al 60 procent. De spreiding over strand en zeedijk loopt momenteel vlot.”

Vensterregel vanaf zaterdag

Zoals bekend gaat de ‘vensterregel’ waarbij toeristen op treinen naar de kust aan het raam moeten zitten, pas in vanaf zaterdag, de dag waarop de paasvakantie normaal begon. De burgemeesters van Oostende en Blankenberge en de gouverneur zijn nog altijd voorstander van een reservatiesysteem, maar kunnen zich ook wel vinden in de vensterregel. Maar die moet dan wel eerst worden toegepast.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.