Woensdag hinder verwacht op openbaar vervoer door vakbondsactie

© (Foto BELGA)

Een geplande actie van de vakbonden woensdag zal naar verwachting voor hinder zorgen bij De Lijn en bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB. Hinder op het spoor wordt niet verwacht.

De bonden mobiliseren voor betaalbare energie en voor meer loon. Woensdagvoormiddag vindt op het Brusselse Muntplein een manifestatie plaats, gevolgd door een betoging.

De verwachting is dat ook chauffeurs van De Lijn en de MIVB zullen deelnemen aan de actie. De Lijn werkt alvast aan een alternatieve dienstverlening. In de loop van maandagavond zal de aangepaste dienstverlening geconsulteerd kunnen worden op de site of via de app van De Lijn.

In de provincie Antwerpen zal 56 procent van de bussen en trams uitrijden, In Oost-Vlaanderen 67 procent, in Vlaams-Brabant 63 procent, in Limburg 56 procent en in West-Vlaanderen 66 procent. In de steden Antwerpen en Gent zal dat respectievelijk 44 en 52 procent zijn. Zes op de tien kusttrams zullen uitrijden.

Ook de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verwacht hinder. In welke mate is voorlopig nog moeilijk in te schatten. De vervoermaatschappij zal de reizgers de hele dag op de hoogte houden, belooft ze.

Bij het spoor wordt geen hinder verwacht, klinkt het bij de NMBS.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.