Wingene investeert in elektrische deelwagen

"Met dit project houden we verschillende doelstellingen voor ogen", weet schepen van Milieu, Klimaat en Duurzaamheid Brecht Warnez. © NS
Redactie KW

Voortaan kunnen aandeelhouders en het gemeentepersoneel van Wingene gebruik maken van een elektrische deelwagen van CoopStroom. De deelwagen is de perfecte oplossing voor wie slechts af en toe een wagen nodig heeft.

Het deelwagenproject kwam tot stand in samenwerking met burgercoöperatie CoopStroom en dankzij de financiële steun van de Vlaamse Overheid na deelname aan de burgeruitdaging ‘Overal stroomversnellers’.

“Met dit project houden we verschillende doelstellingen voor ogen”, weet schepen van Milieu, Klimaat en Duurzaamheid Brecht Warnez. “De CO2- reductie, de vergroening van ons wagenpark, de promotie van autodelen en het opzetten van samenwerkingen met burgercoöperaties. De elektrische wagen wordt gevoed met groene energie die afkomstig is van zonnepanelen op het dak van zaal de Verrekijker. Het gaat om een Renault Kangoo ZE Maxi bestelwagen met twee zitplaatsen en grote laadruimte.”

Aandeel van 250 euro

Zowel coöperanten van CoopStroom als medewerkers van de gemeentelijke diensten kunnen de deelwagen gebruiken. De inwoners van de gemeente kunnen enkel beroep doen op de elektrische deelwagen indien ze klant of aandeelhouder worden van de coöperatieve achter de dienst.

Iedereen die een aandeel ter waarde van 250 euro koopt, kan gebruikmaken van alle elektrische deelwagens van CoopStroom, waaronder ook het voertuig aan de Verrekijker. Het reserveren en gebruiken van een wagen kan heel eenvoudig via de app op de smartphone.

Meer info via www.coopstroom.be of tijdens de avondmarkt op woensdag 9 september aan de infostand. Bijkomend organiseert de gemeente samen met CoopStroom een infoavond op donderdag 24 september om 20 uur in zaal De Verrekijker. Inschrijven voor de infoavond kan via www.wingene.be/deelwagen.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier