Het gebied rond de Doorniksewijk en Doorniksesteenweg tussen het station en 't Hoge is in volle ontwikkeling. De trambus komt er, maar niet meteen. Er zitten wel rioleringswerken aan te komen en ook de site-Loofstraat staat voor een grote verandering. Wat er exact zal veranderen staat nog niet vast. Bepaalde aspecten van de trambus, de parkeerplaatsen en het al dan niet voorzien van bomen staan nog ter discussie.

Het stadsbestuur hoopt de inwoners te betrekken bij de beslissingen. Dat werd duidelijk tijdens een online infomoment vorige week, waar schepen Weydst de manier van werken van het stadsbestuur uit de doeken kwam doen. "Het is niet de bedoeling dat we nu al keuzes gaan maken", klonk het. "Dit is eerder een startmoment. waarbij we mensen willen oproepen om mee te denken."

Wie zijn mening kwijt wil, kan zich inschrijven om lid te worden van een werkgroep, die binnenkort opgestart wordt. Dat kan via de website van de stad.

Het gebied rond de Doorniksewijk en Doorniksesteenweg tussen het station en 't Hoge is in volle ontwikkeling. De trambus komt er, maar niet meteen. Er zitten wel rioleringswerken aan te komen en ook de site-Loofstraat staat voor een grote verandering. Wat er exact zal veranderen staat nog niet vast. Bepaalde aspecten van de trambus, de parkeerplaatsen en het al dan niet voorzien van bomen staan nog ter discussie. Het stadsbestuur hoopt de inwoners te betrekken bij de beslissingen. Dat werd duidelijk tijdens een online infomoment vorige week, waar schepen Weydst de manier van werken van het stadsbestuur uit de doeken kwam doen. "Het is niet de bedoeling dat we nu al keuzes gaan maken", klonk het. "Dit is eerder een startmoment. waarbij we mensen willen oproepen om mee te denken." Wie zijn mening kwijt wil, kan zich inschrijven om lid te worden van een werkgroep, die binnenkort opgestart wordt. Dat kan via de website van de stad.