Wie denkt mee over de Doorniksewijk?

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Onlangs organiseerde Stad Kortrijk een online infomoment voor de buurtbewoners van de Doorniksewijk. Daar staat immers heel wat te gebeuren. Een goede 50 inwoners vanuit de wijde omgeving volgden mee. Er werd nog niets concreet beslist. Schepen van Mobiliteit Axel Weydts roept wel op om lid te worden van een werkgroep.

Het gebied rond de Doorniksewijk en Doorniksesteenweg tussen het station en ‘t Hoge is in volle ontwikkeling. De trambus komt er, maar niet meteen. Er zitten wel rioleringswerken aan te komen en ook de site-Loofstraat staat voor een grote verandering. Wat er exact zal veranderen staat nog niet vast. Bepaalde aspecten van de trambus, de parkeerplaatsen en het al dan niet voorzien van bomen staan nog ter discussie.

Het stadsbestuur hoopt de inwoners te betrekken bij de beslissingen. Dat werd duidelijk tijdens een online infomoment vorige week, waar schepen Weydst de manier van werken van het stadsbestuur uit de doeken kwam doen. “Het is niet de bedoeling dat we nu al keuzes gaan maken”, klonk het. “Dit is eerder een startmoment. waarbij we mensen willen oproepen om mee te denken.”

Wie zijn mening kwijt wil, kan zich inschrijven om lid te worden van een werkgroep, die binnenkort opgestart wordt. Dat kan via de website van de stad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten