Westouter krijgt randparking

© EF
Redactie KW

In Kemmel wordt nu maandag tijdens de gemeenteraad gedebatteerd over de aanleg van een randparking in Westouter. Na de drukke zomervakantie hadden zowel CD&V Heuvelland als N-VAN Heuvelland daar op aangedrongen. De meerderheidspartij Gemeentebelangen heeft nu de onderhandelingen afgerond voor de aankoop van gronden langs de Meerstraat in Westouter. Het plan is om op de zone een groene randparking en een avontuurlijke speelzone aan te brengen. Het gaat om een investering van 130.000 euro.

De zomer was in juli en augustus zo druk in Westouter dat een mobiele handelaar als de visboer er geen plaats meer vond om zijn bestelwagen te parkeren. Dat zette niet alleen kwaad bloed bij de vishandelaar maar ook bij gemeenteraadslid Ivo Fonteyne (N-VA Heuvelland) die aan de alarmbel trok en de vraag stelde naar een randparking in Westouter en daarmee ook CD&V Heuvelland op zijn hand kreeg.

Waterbuffer

Die randparking komt er nu op een zone van 2,5 hectare net naast het centrum van Westouter. De komende maanden zal het terrein klaar gemaakt worden. “Het eerste wat we willen doen is de beek hermeanderen en zorgen voor een infiltratiezone voor het water”, zegt de schepen. “Dat doen we omdat er in de dorpskern van Reningelst soms wateroverlast is. Ook onderzoeken we of er een waterbuffer kan gecreëerd worden, zodat de landbouwers bij droogte hier terecht kunnen.”

Met de afgegraven aarde wil Gemeentebelangen een avontuurlijke speelzone maken, met nieuwe aanplantingen. “Tenslotte zorgen we voor een nieuwe doorsteek zodat mensen vanuit de Meerstraat rechtstreeks naar de Blauwakker aan de andere kant van het dorp kunnen wandelen. Het dorp zal niet langer meer in twee gesneden zijn door de weides.” Gemeentebelangen zegt de inwoners te zullen betrekken bij de opmaak van de plannen, net als de oppositiepartijen die nu maandag daaromtrent hun wensen zullen overmaken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier