West-Vlamingen gebruiken minst hun smartphone achter het stuur

Redactie KW

Van alle Vlamingen gebruiken de West-Vlamingen het minst van al hun gsm of smartphone achter het stuur. Dat maakte verkeersinstituut Vias bekend.

Meer dan 1 op de 6 automobilisten jonger dan 35 jaar in ons land plaatst terwijl ze rijden berichten of foto’s op sociale media. 1 op de 5 jongeren leest berichten tijdens het rijden en 13 procent neemt zelfs ‘selfies’ achter het stuur. Dit blijkt uit een nieuwe enquête van Vias Institute.

West-Vlamingen blijken de beste leerlingen van de klas. Van onze provinciegenoten geeft twee procent van de bestuurders toe een foto of filmpje achter het stuur gemaakt te hebben. Van de West-Vlaamse ondervraagden lazen 7 procent mails en 4 procent belde niet handenvrij.

Algemeen blijkt dat mannen zich vaker laten afleiden dan vrouwen. Ook op de fiets zegt 1 op de 3 jongeren dat ze berichten gelezen hebben.

Om de bestuurders bewust te maken van de gevaren van smartphones achter het stuur lanceren Vias Institute en Baloise Insurance een nieuwe campagne met de titel ‘Wagen in, gsm uit’. Het gezicht van de campagne is tweevoudig wereldkampioene turnen Nina Derwael. Ze is ook de hoofdrolspeelster in de tv-spot die binnenkort op de nationale televisie te zien is.

https://www.youtube.com/watch?v=iUihMcOeGio

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier