West-Vlaamse Verkeersveilige Nachten trappen BOB-campagne af

© ImageGlobe
Redactie KW

In West-Vlaanderen gaat de start van de traditionele BOB-campagne gepaard met de Verkeersveilige Nachten, op initiatief van provinciegouverneur Carl Decaluwé. Die vinden komend weekend plaats, in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag.

Om de BOB-campagne kracht bij te zetten organiseert West-Vlaanderen steevast de Verkeersveilige Nachten. Daarvoor slaan alle West-Vlaamse politiezones en de federale wegpolitie de handen in elkaar om extra politie-acties en controles uit te voeren. Naast het toezien op het naleven van de algemene verkeersregels focussen de controles zich op rijden onder invloed van alcohol of drugs en het naleven van de reglementaire snelheid.

Sensibiliseren blijft nodig, ook al waren de cijfers van vorig jaar vrij goed. 4,27 procent van de gecontroleerde chauffeurs reed onder invloed van alcohol. Dat was het laagste cijfer in vijf jaar en stond in schril contrast met de slechte cijfers van de jaren ervoor. Donderdag raakte ook bekend dat er in de eerste negen maanden van 2017 36 verkeersdoden vielen op de West-Vlaamse wegen. Dat zijn er 19 minder dan diezelfde periode in 2016. West-Vlaanderen blijft een matige leerling, vandaar dat de extra campagnes en acties nodig blijven.

“Stimuleren van verantwoord rijgedrag, verkeersveilige attitude en veilige deelname aan het verkeer gekoppeld aan het ontmoedigen van mogelijke of hardleerse overtreders blijven de prioriteiten. De kern van het verkeersveiligheidsbeleid binnen onze provincie rust op een continue maximale preventie, sensibilisering en actiegericht werken“, aldus gouverneur Decaluwé, die de komende nachten ook zelf op pad gaat. De resultaten worden komende dinsdag bekendgemaakt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.