West-Vlaams Transportforum houdt actie rond problematiek van dodehoekongevallen

© Joke Couvreur
Redactie KW

Op zaterdag 20 februari was er op dertien plaatsen in West-Vlaanderen een campagne. Zo ook in Staden, want bestuurslid Stefaan Debeuckelaere, uit Staden, is één van de drijvende krachten achter het initiatief.

Het West-Vlaams Transport Forum (WTF) is een vereniging van West-Vlaamse transportbedrijven. De vereniging lanceert de campagne ‘Met tonnen veiligheid onderweg’, om de problematiek van dodehoekongevallen aan te kaarten. Stefaan Debeuckelaere : “Aangezien er nog steeds dodehoekongevallen gebeuren, voelden we ons moreel verplicht om eens een actie op poten te zetten”. In Ieper stond er op de parking van warenhuisketen Colruyt langs de Rijselsepoort een vrachtwagen. Daar mochten de passanten plaatsnemen in het voertuig en konden ze aan de lijve ondervinden wat het begrip dode hoek precies inhoudt.

Ook bij supermarkten in onder meer Moorslede, Staden en Kuurne stond er een vrachtwagen. “We focussen op plaatsen waar veel mensen zijn. Het belangrijkste is de bewustmaking van de dodehoekproblematiek. De jongste jaren merken we dat het niet alleen de schoolgaande jongeren zijn die slachtoffer worden van dodehoekongevallen, maar ook regelmatig senioren.”

De voorbijgangers die plaatsnamen in de vrachtwagen, kregen als beloning nog een fluohesje of een bagcover, een hesje om over een rugzak te doen. (AP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.