Werkgroep Fietseling schenkt Gouden Spaak aan fietsstraat Visserskaai

Dinsdag reikte de Werkgroep Fietseling de Zilveren, Gouden en Verroeste Spaak uit: Dirk Meulemeester, Marc Horrix, Antoon Catteeuw, Bernadette Thysen, Patrick Hollevoet, Flory Witdoeckt, Edwin Vanden Abeele, Herman Lodewyck en Charles Noppe. Laureaat Bruno Timperman van Cycloxpress houdt zijn zilveren spaak vast. © (Foto BVO)
Redactie KW

Jaarlijks reikt de Werkgroep Fietseling prijzen uit om het fietsen in Oostende leefbaarder te maken.

De Gouden Spaak gaat naar een individu of groep, die door hun realisatie de fietsers een flinke duw in de rug geven. “De omvorming van de Visserskaai tot fietsstraat smaakt naar meer. Kan er geen fietsstraat komen in de Koningstraat”, vraagt Charles Noppe van Werkgroep Fietseling zich af.

De Zilveren Spaak gaat naar een idee dat het fietsen promoot. Werkgroep Fietseling koos voor de initiatiefnemers van CycloXpress, de fietskoerier die de regio Gistel-Oostende bedient. Bruno Timperman van CycloXpress nam de Zilveren Spaak in ontvangst. Ten slotte wordt de Verroeste Spaak toegekend aan een verkeersingreep of -situatie die het fietsers moeilijk maakt. Deze derde spaak gaat naar het afsluiten van het fietspad in de Slijkensesteenweg tussen het kruispunt De Bolle en het centrum.

De toekenning van de spaken vormt de aanloop tot de Fietseling op zondag 20 september om 14 uur. Deelnemen aan de fietstocht door Oostende is gratis. Info op www.fietselingoostende.be.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier