Werken Westkerksestraat Oudenburg: 21 juli wordt D-day

Redactie KW

Deze week vond een werfvergadering plaats over de aanslepende werkzaamheden in de Westkerksestraat. Tegen 21 juli – alweer een nieuwe datum – zou alle ellende achter de rug zijn.

Burgemeester Peter Velle geeft een duidelijke stand van zaken: “Deze week wordt de onderfundering gelegd voor de nieuwe wegenis, fiets- en voetpaden. In deze eindfase gebeurt dat tussen het Bombeuregeleed en de autosnelweg. Maandag worden de slipvormen – borduren en greppels – in een beweging gegoten. Vanaf woensdag volgen intensieve camera-inspecties van de rioleringen en huisaansluitingen. Dat gebeurt volgens de strengste eisen, op vraag van de rioolbeheerder. Alle leidingen worden vooraf volledig leeggepompt en gereinigd. Ter hoogte van het huisnummer 21 wordt op dit moment nog een bovengrondse herstelling uitgevoerd aan de huisaansluiting.”

21 juli

“Pas na definitieve goedkeuring van de resultaten van alle water- en luchtdichtheidsproeven, camera-inspecties, trekkrachtproeven wordt de toplaag aangebracht. Dat betekent dat, behoudens onvoorziene omstandigheden, alle doorgaand verkeer in de Westkerksestraat, Oude Gistelweg en Goedeboterstraat, mogelijk zou moeten zijn tegen de start van het bouwverlof, op 21 juli. Begin juli moet de onderlaag, na de controles en eventuele herstellingen of aanpassingen, afgewerkt zijn. Op 27 juni wordt het nieuwe pompstation dat alle afvalwater richting het pompstation aan het kanaal moet pompen, het hoofddoel van de werken, in werking gesteld.”

De werken door RTS, in opdracht van Aquafin, startten op 27 februari 2017. Eerder al werden wat nutsleidingen aangepakt. Oorspronkelijk werden bij de start van de werken 190 werkdagen voorzien. Dit werd, omwille van bijkomende werken aan de voetpaden een eerste keer opgetrokken naar 202. Door extra herstellingen aan euvels die aan het licht kwamen door doorgedreven camera-onderzoek, moeten bijkomend nog 25 werkdagen toegekend worden. Er werden tot nu toe 77 verletdagen toegekend door de extreme regenval en wateroverlast, waardoor het totaal onmogelijk was ondergrondse werken uit te voeren.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier