Werken voor veilig rondpunt in Oostrozebekestraat in Ingelmunster starten maandag

De werken aan deze rotonde op de Ringbaan en Oostrozebekestraat zullen vier maanden duren. © FODI
Redactie KW

Maandagmorgen 14 oktober start de laatste fase van de werken in de Oostrozebekestraat of het vernieuwen van het rondpunt met de Ringbaan (N50). Onder de rotonde komt er nieuwe riolering. Daarnaast wijzigt ook de verkeerscirculatie : fietsers krijgen een aparte fietsstrook, afgesloten van het autoverkeer.

De werken in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster zijn praktisch voorbij. Maar aansluitend start het Agentschap van Wegen en Verkeer (AWV) op maandagmorgen 14 oktober met de werkzaamheden aan de rotonde van de Ringbaan. Eerst wordt de rest van de gele omleiding-belijning aangebracht, waarna – na de ochtendspits – alles onder politiebegeleiding wordt afgezet. De zijkanten – parkeerstroken en fietspad – worden maar geasfalteerd de eerste week van november.

Deze werken zullen ongeveer vier maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden. Eerst staan er rioleringswerken op de planning, daarna start de heraanleg van de rotonde. Fietsers reden nu op deze locatie naast de auto’s. Na de werken kunnen ze op een veilige manier via een aparte fietsstrook de rotonde dwarsen. Tijdens de werken is er een doorgang voorzien op de rotonde voor fietsers (inclusief bakfietsen) en bromfietsen. Zo kan je zowel richting Kortrijk als richting Brugge vlot naar het centrum fietsen en omgekeerd. Fietsers zijn niet toegelaten langs de Ring, richting Brugge, tussen de Kortrijk- en de Gentstraat, en in de Gentstraat, tussen de Ringbaan en de Vlasbloemstraat, in beide richtingen. Dit om onveilige situaties op het kruispunt met de Gentstraat te vermijden.

De rotonde en de Ringbrug zijn volledig afgesloten voor auto’s en vrachtwagens en enkel toegankelijk voor fietsers. Voor het verkeer Kortrijk-Brugge is een omleiding voorzien via een bypass in twee richtingen langs de rotonde naar de Oostrozebekestraat en de Gentstraat. In beide straten rij je dan opnieuw in twee richtingen. Wie naar het centrum wil rijden, kan gebruik maken van de huidige bypass op de rotonde. Verkeer vanuit het centrum kan via de Oostrozebekestraat de rotonde niet oprijden. Er is een omleiding voorzien via de Brugge- en de Meulebekestraat naar de Ring. Er is ook tijdelijk geen bushalte meer op de markt. Mensen die daar opstapten, moeten nu naar de halte in de Meulebekestraat (aan de rotonde) of via de noodbrug voor voetgangers aan het station.

De werken aan de rotonde zullen hinder met zich meebrengen. “We beseffen dat deze werkzaamheden voor overlast zullen zorgen, maar we rekenen op het begrip van alle Ingelmunsternaren”, zegt burgemeester Kurt Windels. “Wie kleine verplaatsingen in onze gemeente moet maken, kiest – indien mogelijk – best zo vaak mogelijk voor de fiets. We doen er zelf ook alles aan om de doorstroming van het verkeer op de as Kortrijk-Brugge zo vlot mogelijk te laten verlopen. Zo past AWV zelfs de verkeerslichten op het kruispunt van de Gentstraat met de Ring aan.”

(PADI)

Via www.ingelmunster.be/oostrozebekestraat vind je alle info terug met nuttige plannetjes. Ook via de Facebook-pagina en de werkennieuwsbrief geeft de gemeente regelmatig updates.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten