In de fietszone zullen fietsers centraal op de weg mogen rijden, wagens mogen ze niet meer inhalen. Daarvoor zijn nieuwe markeringen nodig, zoals fietsemblemen centraal op de rijweg. Op de belangrijkste assen moeten in totaal meer dan 500 van zulke emblemen worden aangebracht. Dat zal straat per straat gebeuren. Ook het fietszonebord wordt op de grond gemarkeerd, net als de rode vlakken bij de toegangspoorten.

De werken zouden tegen de tweede week van juli af moeten zijn. Morgen donderdag gaat een eerste deel van die werken van start: oude versleten markeringen en huidige emblemen worden verwijderd.

In de fietszone zullen fietsers centraal op de weg mogen rijden, wagens mogen ze niet meer inhalen. Daarvoor zijn nieuwe markeringen nodig, zoals fietsemblemen centraal op de rijweg. Op de belangrijkste assen moeten in totaal meer dan 500 van zulke emblemen worden aangebracht. Dat zal straat per straat gebeuren. Ook het fietszonebord wordt op de grond gemarkeerd, net als de rode vlakken bij de toegangspoorten. De werken zouden tegen de tweede week van juli af moeten zijn. Morgen donderdag gaat een eerste deel van die werken van start: oude versleten markeringen en huidige emblemen worden verwijderd.