Werken voor een nieuwe Leiebrug starten op 1 juli

Redactie KW

Na de voorbereidende werken van afgelopen maanden starten op 1 juli de werken voor een nieuwe Leiebrug tussen Ooigem en Desselgem. Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg bouwt die omdat de huidige brug te laag is voor de moderne binnenvaart.

Halverwege februari begonnen de voorbereidende werken, nadat die enkele keren uitstel kregen. In deze eerste fase werden de leidingen van de nutsmaatschappijen, die vastgemaakt waren aan de brug, onder de Leie doorgetrokken. Op woensdag 1 juli kan de aannemer nu de officiële werken aanvatten. Toch zal je tijdens de zomermaanden weinig hinder ondervinden. “Er worden enkele bomen gekapt op de jaagpaden aan weerszijden van de brug. In de buurt van de brug worden ook grondsonderingen uitgevoerd”, klinkt. Zo wil de aannemer de sterkte van de grond en de samenstelling van de grondlagen bepalen.

Fietsersbrug

Omdat de nieuwe Leiebrug op dezelfde locatie komt, wordt de huidige brug onvermijdelijk afgesloten voor het verkeer. Vermoedelijk gebeurt dit midden oktober. Voor fietsers en wandelaars is er voor de duurtijd van de werken een tijdelijke brug voorzien. Deze brug heeft een hellend vlak, waardoor je gemakkelijk met de fiets aan de hand kan oversteken. Het is de bedoeling om die tijdelijke brug eind september al te installeren.

(PNW)

Werken voor een nieuwe Leiebrug starten op 1 juli

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier